måndag 4 oktober 2010

De små frågorna är också viktiga

Telefonerna ringer, mailen går varm.
Bilden av det politiska Vimmerby får allt klarare konturer och nu startar också förhandlingarna i Alliansen om alla förtroendeposter.
På mina företag och vid nybyggen har jag alltid tagit kvällen för att vandra runt och titta hur saker och ting ser ut.
Några funderingar kommer alltid till mig då.
Funderingar som jag fått till mig nu, när jag vandrat runt i Vimmerby, är banala men väldigt enkla att åtgärda för att vimmerbyborna ska känna glädje i sin kommun.

- Jag såg en överfull "papperstunna" utanför Odalhallen. Den har varit sådan hela sommaren enligt en läsare av denna blogg som visade mig problemet. Vilket betyder att varenda turist norrifrån till ALV måste ha sett den... Man undrar var ansvaret finns för att den töms?

- Jag räknade lampor i Kungsparken i Vimmerby. Det fanns tolv stycken. Nu är det två som lyser. För några veckor sedan skedde ett våldtäktsförsök där. Man kan undra varför en sådan händelse inte föranleder den som äger lamporna att byta ut de trasiga? Varför stöter inte polisen på om det? Varför reflekterar ingen? Kungsparken är kolsvart medan man lägger flera hundra tusen kronor på Källängsparken... Bör man inte ta hand om det man har innan man gör nåt nytt?

- Vi pratar om pensionärer, hur svårt de har, hur dålig mat de har, vad omsorgen kostar etc - många pensionärer som bor i villa vill inte att snösvängen ska ploga deras garageinfart full med snö. Det går inte att fixa, säger somliga. Jag säger: allt går om man vill!

Jag gillar små frågor. För det är små frågor folk i gemen pratar om, retar sig på och vill ha åtgärdade.
Vi måste också ta hand om de små frågorna i Vimmerby kommun.
Stöt gärna på mig med de små frågorna också.

3 kommentarer:

  1. Mycket bra diskussion. Jag hoppas att du kommer få tid att ta tag även i de små frågorna när du tillträder din nya post. /Stefan

    SvaraRadera
  2. Man får inte vara för engagerad, då kan man lätt få tunnelseende, vilket inte är bra!

    SvaraRadera
  3. Micael lysna alltid på dom unga och gammala fattig som rik i Vimmerby,Och vad dom tycker och har för tankar om vad du kann göra för dom och alla andra ska må bra och trivs att bo i Vimmerby.
    Mvh Maats

    SvaraRadera