söndag 4 juli 2010

Ekluten väntar Hultsfred

Kan inte låta bli att kommentera insändaren i Vimmerby Tidning i lördags från "Lycklig mamma född och uppvuxen i Hultsfreds kommun" där hon skriver:
"Hoppas att festivalen aldrig återkommer...sommarens bästa dag".
Och däremellan en skadeglad drapa om hur dålig Hultsfredsfestivalen varit.
Bland annat skriver hon att nu kanske föreningarna kan få lite pengar av kommunen...
Jag tror tvärtom. Jag tror Hultsfred nu går in i ekluten och Hultsfredsborna kommer att få erfara vad pengar Rockparty och festivalen genererat genom åren.
Föreningarna? Det är dom som tjänat pengar. Miljontals kronor har gått till dem i arvode för arbete de utfört. Nu finns inte den inkomstmöjligheten längre.
Mycket är i fara i Hultsfred nu; det är ungefär som om en stor industri läggs ned. Flera Rockparty-knutna verksamheter kommer att gå i graven, kanske några kan räddas...
Ingen är definitit hjälpt av skadeglada insändare.
Jag lider med alla de som kämpat genom åren med sitt stora intresse som betytt så mycket för kommunen.
Just nu behöver många av dem ett stort stöd.
Jag hoppas de orkar komma igen.

1 kommentar:

  1. Sorgligt att festivalen fick läggas ner, men utvecklingen gick åt det hållet eller så var det missgrepp av ledningen. Föreningarna har fått in mycket pengar och det har stärkt klubbkänslan att göra något konkret för föreningen, som också gett pengar till verksamheten. Kommunen har ingen anledning att höja anslagen och har för övrigt inga pengar. Nu måste Dackarna utveckla sin arena med underhållning, galor mm. De är duktiga och man hoppas att de ska lyckas.

    SvaraRadera