lördag 10 juli 2010

Varumärket Vimmerby i framtiden

Så här i turisttider kan vi fundera på vad som ingår i Varumärket Vimmerby.
Och vi lägger inte in Astrid Lindgrens Värld (vilket givetvis finns där) utan mer funderar på vad vi kan lägga in för annat.
I kommunens jämförelseprojekt med några andra grannkommuner frågade man några företagare varför de etablerat sig i Vimmerby och fick då allehanda, relativt väntade svar: tillgång till lokaler, bra boende etc. Men också, i Vimmerbys fall, varumärket Vimnmnerby. Just att det var Vimmerby hade lockat någon.
Jag frågar mig givetvis hur det är möjligt, eftersom Vimmerby inte marknadsför sig själv nämnvärt utan all marknadsföring sker via varumärkena ALV och Astrid Lindgrens Näs.
Kanske marknadsföring genom företagens egna nätverk?
Oavsett vilket, jag tror det finns mycket att göra i ämnet.
Min dröm om Vimmerby är att det är landets bästa småstadskommun; gemenskap, sammanhållning, bred kommunikation, gemensamt långsiktigt mål och handlingsplan, Vimmerbyanda (fanns här före 2006).
Vi ska vara en öppen kommun som välkomnar privata initiativ också i välfärdsjobben: skolan, förskolan, omsorgen.
Genom alternativa driftsformer skapar vi bara A-lag och vi får därmed bättre service och mer för våra skattepengar.
Vi skapar också möjligheter för nya företag och därmed nya jobb.
Allt börjar med jobben.
Man talar ofta om att det handlar om vård, skola och omsorg men innan det kommer pengar till sådant så finns det arbete, jobb, som genererar skatteintäkter.
Att stödja det lokala, jobbskapande lokala näringslivet är för mig självklart men "stöd" innebär inte att man agerar bank eller bidragsgivare.
Mycket av det här vill moderaterna i Vimmerby bygga in i en vision som sträcker sig till 2011, Vimmerby 2021.
Den visionen ska i sig vara ett varumärkesbygge där Vimmerby ska sticka ut som en föregångskommun av sin storlek, en kommun som lärt mycket av andra och som själv varit kreativ och kan lära ut i sin tur.
Jag hoppas verkligen att väljarna detta valår vill ha en förnyelse av den borgerliga politiken i Vimmerby och ger oss moderater sitt stöd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar