onsdag 25 augusti 2010

Torget i Vimmerby en valfråga

Åttonde sommaren är till ända.
Fortfarande kan kommuninvånare och våra gäster inte ta sig en öl på Vimmerby Torg.
Mitt förslag, som också blev en moderat motion om en ”foodcourt” med alkoholservering, röstades ned av övriga partier i fullmäktige.
Motivet var att det ”ska bli jättebra i sommar” och man skrev på sina bloggar att ”en spännande lösning” skulle genomföras.
Det har kostat pengar det vi sett i sommar, i form av bidrag till Vimmerby Turism & Näringsliv.
Jag tycker det nu är dags för centerpartister, kristdemokrater och socialdemokrater i fullmäktige att rannsaka sin förmåga att ta beslut för ett attraktivt och levande torg i Vimmerby.
Säg inte att vi ska ta in en konsult till och mäta, utreda och analysera. Och ödsla mer tid och pengar.
Säg inte att vi ska planera för nästa sommar redan nu – det har ni inte lyckats tidigare. Det blir som tidigare ett beslut i sista stund i maj 2011…
Säg istället att ni nu i backspegeln ser att den moderata motionen var ett bra förslag och anslut er till den så vi en gång för alla kan få ett levande torg värt namnet, där mat och dryck ingår en som naturlig del både dagtid och kvällstid.
Säg att ni är intresserade av torgfrågan så vi moderater inte behöver stå ensamma som vill ha mat och dryck på torget.

2 kommentarer:

  1. Håller med om mångt och mycket ang torget, det kan hända mer och det SKA hända mer, tycker dock inte att serverings- biten är det viktigaste då stadshotellet har en magnifik uteservering, som vad jag har set i sommar inte precis är överbefolkad av Vimmerbybor (tyvärr) det är lätt att skrika över saker som invånare men i slutänden så måste man bidra själv oxå. Ang torget i sommar så har det set ut som Kiviks marknad med en "torgförsäljare" med presenningar och risiga kläder, bedrövligt! inte det som behövs. Det första mina barn frågade om när vi var på torget var "var är dom små STUGORNA". Behövs självklart mer än 3 stugor, men men, det är inte jag man att avgöra vad resten skulle kunna vara.

    SvaraRadera
  2. Jag tycker också stadshotellets veranda blev mycket snygg och ändamålsenlig. Men den ersätter inte en foodcourt. Folk kommer om de trivs och rätt arrangemang görs. Det såg vi det första året när Sommartorget började. Med en foodcourt får vi ordning på torget och möjlighet till olika utbud, året om.
    Tyvärr råder det beslutsvånda hos dagens politiker rörande torget. Hoppas det blir annorlunda efter valet.

    SvaraRadera