måndag 9 augusti 2010

Vimmerby kan bli en föregångskommun

Svar till Krister Segergren, miljöåpartiet i Vimmerby.
Tack Krister Segergren (mp) för ditt välkomnande. Jag tycker det är synd om du tvingas lämna fullmäktige i Vimmerby efter valet eftersom du tillhört de som debatterat mest, och hållt många debatter levande.
Betr. skattesänkningen så ger moderaterna i Vimmerby inte det löftet i valet. Där har du läst fel. Vi skriver att vår ambition är att först få Vimmerby kommuns ekonomi i balans, och när det har skett har vi ambitionen att sänka skatten med 10 öre per verksamhetsår.
Det är ett misslyckande att ha tvingats höja skatten så mycket som Vimmerby har gjort de senaste mandatperioderna. Till en del är de utanförliggande orsaker, men det ska erkännas att en stor del också ligger på en oförmåga att hantera en liten budget. Politikerna har låtit tjänstemän styra för mycket och inte satt ned foten. Man har heller inte stramat åt personalbudgeten och minskat sina ekonomiska åtaganden.
Istället har vi fått se dyra personallösningar, avtalspensioner och annat.
Min högst personliga åsikt är att vi inte riktigt lyckats, men om moderaternas visionsarbete och valplattform kan få tillräckligt stöd i väljarkåren finns det goda framtidsutskiter för Vimmerby att bli en föregångskommun.
(Svar på insändare i Vimmerby Tidning)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar