fredag 19 februari 2010

Hallå fullmäktige, torgbeslut måndag!

Hallå alla fullmäktigeledamöter i Vimmerby!
Jag vet att ni inte alla är införstådda med regeringens lagrådsremiss till lagrådet som lämnades den 14 januari 2010 och som avser ny alkohollagstiftning. (Under våren kommer den på riksdagens bord. Den 1 juli ska den börja gälla.)
För att ni ska vara pålästa till måndagens fullmäktige då ni ska behandla moderaternas motion om en serveringsbyggnad (Foodcourt med fasta kök) på torget för att möjliggöra servering av alkohol tillsammans med mat, får ni här följande kortfakta:
- Tillstånd ska kunna ges till flera tillståndshavare i samma serveringsutrymme. "Serveringshuset" (m) föreslår är därför utmärkt!
- Eget kök ska finnas i anslutning till serveringslokalen. (Hur ska man klara det med provisoriska tält och bodar...?)
- Lagad eller tillredd mat. Lägenhetsspisar och mikrougnar godkänns inte men det behövs heller inte stekbord och fritös. Vegetarisk mat ska vara tillagad.
- Ett flertal maträtter att välja på är viktigt.
- Överblickbar serveringsyta, god standard på möblemang.
- Viktigt! NUVARANDE KRAV PÅ SERVERINGSLOKAL BIBEHÅLLS! När ni nu röstar för eller emot en Foodcourt, fundera på om era tjänstemän på miljö- och hälsa godkänner tält- och bodversion av kök...
- Ny matlagningsteknik godkänns, dvs sous-vide (halvfabrikat) vilket gör att kycklingspett värmt i proff. varmluftsugn tillsammans med en öl är okey.
- Café, hamburgerier, korvkiosker godkänns inte.
- Gästerna ska kunna bli serverade vid bord (i normalfallet).
- Tillståndshavare ska ha kunskap.
Kära fullmäktigeledamöter, fundera nu på vad alternativen är till en Foodcourt på torget.
Jag ser fram emot ert förslag.
Försök undvik att bara säga "nej".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar