torsdag 9 september 2010

(s)-bluffen i Vimmerby som VT gick på...

Tillbaka på bloggen efter en hektisk inledning på veckan.
Tillbaka till de politiska frågorna i Vimmerby.
Det första jag tänker på är socialdemokraternas oblyga försök att sno åt sig äran för att Folkhögskolan startar upp en "båtbyggarutbildning", omgjord till en träteknisk utbildning.
På bild i Vimmerby Tidning står Håkan Juholt (s) med tummen upp. Han har haft noll engagemang i frågan. Peter Högberg (s) likaså, möjligen blev han inkopplad om/när Folkhögskolans styrelse haft frågan, Annika Hölgberg (s) kom in från vänster, utan nåt engagemang i frågan och så Jan Henriksson, (s) den enda socialdemokraten som engagerat sig i frågan, varit på möten etc.
OM man skulle haft en bild, skulle i så fall Henriuksson stå där själv.
Men helst skulle bilden varit på Inge Teodorsson och Jörgen Köhler i Storebro, samt Börje Fors (fp) som länge, länge drivit frågan, arrangerat studieresor och möten.
Tyvärr klarade inte Vimmerby Tidning kontrollfrågorna utan svalde bluffen med hull och hår.
Men äras bör Inge, Jörgen och Börje som slagits framgångsrikt, hittat kompromisser och nya vinklingar och "räddat" utbildningen kvar i kommunen.
Synd att (s) körde politisk vinkling på just den här frågan. Istället borde de tyst och stilla skickat blommor till grabbarna i Storebro och gett dom kredit för sitt arbete.
Storebroborna kommer nog att se till att hut går hem i valet...

4 kommentarer:

  1. Tack Micke!

    En mycket ärlig och fin sammanfattning.
    Blommorna kan kvitta men jag som ordförande
    i Storebrobygdens Intresseförening hade
    gärna sett att vi hade blivit omnämnda i
    artikeln.
    Trots detta så är det hela en fin reklam
    för för den nya skolan.

    //Inge T.


    //Inge T.

    SvaraRadera
  2. Det är så att Börje F är aktiv i den nu styrande borgerligheten i Vimmerby. Kommunen med era fyra partier har inte gjort något förrän frågan kom till Folkhögskolan där jag är ordförande. Mitt svar till ansvriga tjänstemän var att prioritera denna ansökan och se till att vi finner en lösning som också kan möjliggöra att vi på sikt även kan få med ungdomar och inte bar wde över 18 år som gäller för folkhögskolan och yrkshögskolan. Hade de borgerliga partierna i kommunen velat med hela sitt hjärta så hade de också kunnat ansöka om en Yrkeshögskoleutbildning, men intresset fanns ej... Så en socialdemokratisk styrd folkhögskola gör ett aktivt försök medan en borgerlig kommunledning rullar tummarna.

    Sedan har intresseföreningen gjort ett fantastiskt jobb och där ska det bara fram beröm. Vi sa det på presskonferensen men det kom inte med i tryck.
    Grunden var att de fyra borgerliga partierna i kommunen inte gjorde vad de kunde för att rädda båtbyggarskolan.

    SvaraRadera
  3. Åhåjaja Peter, ska du ha kredit för att du sköter ditt jobb i F-styrelsen? Varje gång ni tar ett beslut där, kommer Annika, Jan och Håkan också stå på bild i tidningen med tummen upp?
    Du brukar skriva om smutsiga grepp i politiken. Jag tycker inte att det ni gjorde var direkt smutsigt, men det var plumt och taskigt gjord mot framförallt Börje och Inge som drivit frågan. Jag har inte påstått att borgerligheten gjort något, tvärtom. De har liksom (s) heller inget gjort. Men de borgerliga ledamöterna i f-skolans styrelse gick väl inte ut i tidningen?
    Det är Börje och Inge som gjort jobbet. Oavsett partikbeteckning är de dom som ska ha äran.

    SvaraRadera
  4. Men Micael, nu är det så att det är politiken som avgör vilka frågor som ska fram. Jag hade som ordförande skickat signalen att detta inte var nått vi skulle prioritera utan strunta i. Det gjorde jag inte likt de borgerliga i kommunen.

    SvaraRadera