onsdag 15 september 2010

Säg nej till Sverigedemokraterna

Kommer Sverigedemokraterna och/eller Nationaldemokraterna in i Vimmerby fullmäktige innebär det att man kan få en vågmästarroll. Med två Alliansmandat till de rödgröna, jämfört med idag, förändras majoriteten i Vimmerby fullmäktige.
Skulle de främlingsfientliga SD eller ND komma in och ta dessa två mandat från Alliansen så kan man stjälpa borgerliga förslag.
Jag vet att missnöjet över politikerna den gågna mandatperioden är stort.
Att kanalisera detta till ett främlingsfientligt missnöjesparti är inte rätt väg.
Det kan skapa instabilitet i kommunfullmäktige, tröghet och fokus på fel saker.
Vill du ha en stabil politik, men ändå förnyelse och utveckling ska du rösta på personer i de olika partierna som du vet är drivande och engagerade.
Använd din rätt till att kryssa. Sätt kryss framför en person du känner förtroende för på den valsedel du väljer.
Då visar du vägen, då ger du ditt parti besked om var du lägger ditt förtroende och då känner du att du bidrar till förnyelse och ny drivkraft.
Tro inte att SD/ND står för förnyelse, att de driver framtidsfrågorna i Vimmerby, att de tänker på alla, att de vill skapa en Vimmerby-anda.
SD/ND vill göra Vimmerby till en invandrarfri zon, vakta kommungränsen mot främlingar. Det är deras stora fråga.
Är det detta vi ska debattera i fullmäktige när vi pratar om en bättre framtid för Vimmerby?
Vill du ha det så?

5 kommentarer:

  1. Du begagnar dig av en förlegad och intetsägande retorik samtidigt som du ger sken av att vara någon desperat domedagsprofet för årets kommunval. Genom att du blandar ihop oss Nationaldemokrater med SD på detta sätt så skiner din okunskap igenom och resten av ditt inlägg går därför inte att ta på allvar.

    Vi i Nationaldemokraterna är inte främlingsfientliga bara för att vi vill avveckla det mångkulturella samhället. Jag tycker att jag har varit tydlig när det gäller detta, men det verkar ändock inte komma fram. Förmodligen så är det på så vis att du inte klarar av att argumentera för din sak och i stället slänger dig med olika epitet.

    Till sist så har jag en frågeställning. För mig har denna frågeställning ett självklart svar, men för att sätta din trovärdighet på prov så ställer jag frågan till dig. Tycker du att vi i Nationaldemokraterna är ett enfrågeparti som saknar engagemang?

    SvaraRadera
  2. Ja, ND och SD är enfrågepartier som saknar engagemang i övriga frågor.
    Tyvärr går en del unga på vad ni säger, utan vidare analys.
    Tragiskt.

    SvaraRadera
  3. Rasmus Gårdebrink
    om vi flyttar från vimmerby ska du bli nöjd eller ???

    SvaraRadera
  4. Det kan behövas att det kommer in någon med invandrarkritiska synpunkter eftersom alla de övriga partierna vill öka invandringen. Om en av vardera SD och ND kommer in kan väl de övriga 47 i kf driva en generös flyktingpolitik. Överdriv inte frågan, SD-aren kanske inte ens kommer till sammanträdena, många stolar är tomma. Lite andra synpunkter behövs faktiskt annars blir det syrebrist.

    SvaraRadera
  5. Anledningen till att "unga" röstar SD/ND är att dom helt enkelt upplevt mångkulturen annorlunda än de äldre generationerna...
    (skolmiljö ex)

    Tycker det är anmärkningsvärt och respektlöst av de sk "etablerade" partierna att se ner på både väljare som parti.



    Ni har helt enkelt inte lyssnat eller för den delen lyckats med "enfrågan"


    /Sebastian Svensson

    SvaraRadera