torsdag 16 september 2010

Kommunal kallade bara rödgröna till utfrågning

Vilken soppa!
Kommunalarbetarförbundet i Vimmerby kallar medlemmar till politisk utfrågning vid Kröngården i Vimmerby och kallelsen gick endast till socialdemokraterna, vänstern och miljöpartiet.
Ordförande Lena Kidsten i Vimmerby Tiodning idag:
- Vilka som bjuds in till ett medlemsmöte avgör vi och vi har ändå vår koppling till socialdemokraterna...
Kommunanställda som var på mötet blev förvånade över att alla partier inte var där.
Hade man varit i det tidigare Sovjet hade förvåningen inte infunnit sig, självklart.
Inte heller om man varit i Kina.
Men man var i Sverige, i Vimmerby!
Kommunal har 30% av sina medlemmar röstande på Alliansen.
Deras frågor struntar man i.
Vad är det för svar Alliansen har som Kommunal inte vill att medlemmarna ska få höra?
Jag tycker, allvarligt, att detta är högst anmärkningsvärt och vittnar om en desperation över opinionsläget. Alla medel ska tas till nu.
Jag hoppas att s-debattören och bloggaren Peter Högberg (s) nu reagerar. Han brukar reagera när sådant här sker.
Gör han inte det utan tycker detta är OK i ett fritt, debatterande Vimmerby - ja, då sjunker han definitivt.

7 kommentarer:

  1. är facket bjuder in sitt parti så tycker jag inte det är märkvärdigt. Åter så är det de fackliga organisationerna bland annat Kommunal som bildat socialdemokraterna för att kunna driva medlemmarnas frågor.
    Vi se inga problem med att högerns organisationer bara bjuder in Moderaterna.De vi ser problem med är att det inte finns en öppenhet om vilka man har allierat sig med. Kopplingen mellan facken och socialdemokratin är nog en av världens mest kända.

    Det som däremot är ett problem är att Moderaterna och Kristdemokraterna inte vill utlämna de stora bidragsgivarna. Det väcker misstankar om att det finns agendor och kopplingar som sätter politiken på spel. Jag vet inte om det är så men misstankar väcks.

    Sedan är det helt ok för alla partier att bjuda in Kommunalsmedlemmar på en fika och ett samtal om politiken.

    SvaraRadera
  2. Men snälla nån, Peter. Läs vad du skriver. Även om facket nån gång för hundra år sedan bildade partiet socialdemokraterna borde man väl i modern tid inse att alla som är anställda i en kommun inte röstar socialdemokratiskt!
    Det du skriver är att fackets viktigaste uppgift är att stödja socialdemokraterna, i andra hand kommer stödet till medlemmarna. Så måste det vara eftersom 30% av fackets medlemmar inte röstar (s).
    Är det konstigt att facket går kräftgång som medlemsorganisation? Man sätter ju partipolitiska intressen före medlemmarnas. Och även om du tycker att partipolitk och fack är samma sak så har du 30% av dina medlemmar som inte tycker det.
    Är det konstigt att de lämnar er?
    Ska facket överleva i framtiden - vilket jag verkligen hoppas att de ska göra eftersom de utför ett bra arbete tillsammans med arbetsgivarna - måste de bli en intresseorganisation, snarare än en partiorganisation.
    Att man inte publicerar vilka givare partierna har är ju självklart, då vi har principen att ha slutet val i Sverige. Valhemligheten skulle ju då avslöjas.

    SvaraRadera
  3. Du vänder skutan fel. Det är inte facket som stödjer facket utan socialdemokraterna som stödjer fackets medlemmar.Vi kan ta som exempel det förslag som finns från den borgerliga regeringen om att under tvist angående uppsägning ska arbetstagaren gå på A-kassa. Oavsett vad som är orsaken.Hur tar då moderaterna och de övriga arbetarens intresse i frågan? Nä det finns bara ett arbetarparti och det är socialdemokraterna.

    SvaraRadera
  4. Konstarerar att socialdemokraterna är till skada för den fackliga rörelsen och man kommer att fortsätta tappa medlemmar om man inte ser till att renodla sin organisation till att företräda ALLA medlemmar, inte bara de som också är med i (s).
    Synd tycker jag eftersom jag anser att facket har en viktig roll på arbetsmarknaden.

    SvaraRadera
  5. Men Micael du förstår inte. Socialdemokratin är de fackliga organinsationernas redskap till att ge arbetarna bättre förhållande för hundra år sedan och idag.

    SvaraRadera
  6. ...och min slutsats är då att facket är inget som de kollektivanställda som röstar på Alliansen ska vara med i då?
    Varför organiserar facket medlemmar som röstar på Alliansen? Borde man då inte sätta som medlemskrav att man ska rösta på socialdemokraterna för att få vara med?
    Det tycker jag är tragiskt. Man ska alltså behöva göra som pensionärsorganisationerna; ett SPF och ett PRO...
    Det är riktigt att jag inte förstår Peter, jag har ofta svårt att förstå saker som inte är rör sig i demokratins gränsmarker.
    Men ett förstår jag; fundamentalism ska man inte endast tillskriva prästerskapet i mellanöstern.

    SvaraRadera