torsdag 24 juni 2010

Det mesta går att ändra på

Följande insändare publicerade jag i Vimmerby Tidning idag.

När det visar sig att Vimmerby kommun gjort VA-avtal med Arla Foods och Åbro Bryggeri som innebär ett underskott på 70 miljoner kronor fram till 2019, finns det ingen ansvarig.
Teknik och Service ordförande, som ansvarade för VA-frågorna sa i fullmäktige att han inte visste hur summorna kommit till.
Hans tjänstemän på avdelningen är tysta.
Kommunalrådet har ärvt frågan. Säger inte från vem.
Vimmerby Energi- och Miljö AB vägrade ta över dessa dåliga avtal när de tog över VA-avdelningen, och kunde därefter sänka VA-taxan med 700 kronor för en vanlig villa.
Avtalen innebär inte en enda konsekvens för någon tjänsteman/politiker i hela kommunen. Förutom skattebetalarna, som får stå för notan.
Gamle ministern Adelsohn (m) fick kritik för han dansade i bastkjol på semestern, och Mona Sahlin tog time out för hon köpte Toblerone på statens kreditkort, och gamle fackmasen Marjasin fick gå för han klippte ihop kvitton.
Men i Vimmerby sitter alla fastgjutna på sina taburetter. Oavsett vilket. Tjänstemän som politiker.
Jag vill försöka förändra detta förhållande, därför ställer jag upp i kommunfullmäktigevalet i september!

2 kommentarer:

  1. De två topptjänstemännen som nu avgår har varit i kommunens tjänst sen 70-talet och måste ha varit involverade i avtalen. De tar nu följaktligen sitt ansvar och slutar i förtid med 72 % av lönen. Vad mer kan Du kräva MG?

    SvaraRadera
  2. De har nog ett visst ansvar men ytterst är det den politiska ledningen, bland annat kommunalrådet, och han gick ju i januari men borde gått avsevärt tidigare. Också centern internt borde satt stopp för detta. Politiskt händer inget i Vimmerby när sådant här inträffar. För övrigt är det väl inget straff att få gå hem i förtid med 72% av lönen, det är väl snarare en förmån.

    SvaraRadera