tisdag 15 juni 2010

Vimmerby Halkbana avvecklas

Vimmerby Halkbana AB är på väg ur tiden.
Åtminstone som kommunägd anläggning.
Astrid Lindgrens Värld behöver området för sin expansion, och enligt mig borde ALV få disponera hela området fram till böndernas hus för sin framtid.
Temaparken måste säkra mark för framtiden och får inte bli inbyggd.
(Näs exempelvis har minimalt med mark och ligger lite inklämt. Det skulle vara olyckligt om ALV kringbygdes och inte kunde växa.)

Vad kommunen nu bör göra är att fortsätta diskussionerna med de privata intressenter som vill bygga en privat halkbana. Vilka det är avslöjar inte kommunalrådet Per-Åke Svensson (c) - det är dock positivt att han har sådana kontakter.
Vimmerby är ett trafikcentrum på många sätt; många bilhandlare finns här liksom lastbilsförsäljning och nu nybyggnation av lastbilsverkstad hos Engströms - och så Halkbanan som lockar elever från ett stort område runt Vimmerby.
Det vore förnämligt om Vimmerby kunde ha kvar en halkbana.
En kommunal investering i en halkbana är dock utesluten med den ekonomi kommunen har idag. Man har knappast råd att ens underhålla den bana som finns idag.
Kan en privat ägare bygga en ny halkbana i Vimmerby inom något eller några år, köpa verksamheten (kundstocken) av Vimmerby Halkbana och marken därefter värderas och säljs till ALV - ja, det vore en ultimat lösning för framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar