lördag 19 juni 2010

Vilken härlig glädje!

Idag satt hela Vimmerby framför TV:n och såg det historiska bröllopet mellan Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling, numera Prins Daniel av huset Bernadotte.
Kommentarerna är många.
Jag ska ta upp en: Någon skrev i en blogg att det var synd att brudparet "tvingats le" mot folket under bröllopet.
Hallå! Är det någon enda som tyckte att Victgoria tvingades le...?
Det formligen lyste kärlek mellan de två och inte en enda sekund såg de ut att lida, utan upplevde säkert en av de gladaste och lyckligaste stunderna i livet.
Det är märkligt att folk hela tiden tror att andra tvingas till saker och ting; en barnstjärna, en idol, en tonårig idrottskille. Kan man inte tänka sig att de verkligen vill själva...?
Som far till fyra barn kan jag säga att det är fullständigt omöjligt att tvinga barnen till någonting. Och det tror jag inte Kung Carl Gustaf heller klarar.
Nu är de gifta. och Monarkin har fått en kraftig skjuts framåt.
Slog - nästan - ut Danmarks match mot Kamerun.
Som till slut vann då bröllopsmiddagen inte gav så mycket mer...
Nu avslutar vi denna bloggs veckotidningsavdelning med ännu ett:
Leve Monarkin!

3 kommentarer:

  1. Inte tror jag att Viktoria och Daniel är tvingade att gifta sig. Däremot är de tvingade att le mot folket. Det är ju vi som betalar kalaset och det är inte billigt. I England har man renoverat seldon inför bröllopet, 270 arbetstimmar tog det att brodera brudparets monogram osv. Jag uppskattar att få dela brudparets lycka, de utstrålar verkligen positiv energi som blir som ringar på vattnet, men jag misstror kostnaden och uppståndelsen som blir så överdriven. Tänk alla barn som drömmer om ett prinsessbröllop men som av olika anledningar...kanske föddes av "fel" föräldrar...aldrig kommer i närheten av ett sagobröllop. Blir världen bättre och mer rättvis av ett skattebetalat prinsessbröllop i Stockholm. Visserligen är det lovvärda initiativ med miljöbilar och fyrverkeriförbud men vilka koldioxidutsläpp blir det av JAS-planen...Jämförelsen tål inte att göras...Här kan Du läsa om hur bröllopet kan betraktas som en pseudohändelse : http://www.dn.se/dnbok/brollopet-ar-en-psuedohandelse-1.1125292

    SvaraRadera
  2. Nej, jag tror inte att Victoria kan tvingas le. Det sker nog naturligt. En annan intressant reflektion på "...kanske föddes av fel föräldrar" - ska man dra konsekvens av detta är det antingen eller; de rika föddes av "fel" föräldrar eller de fattiga föddes av "fel" föräldrar. När vänstern tittar på en sådan fråga säger de: de fattiga föddes av "fel" föräldrar DÄRFÖR ska vi göra alla lika fattiga och de rika får inte längre vara rika.
    Min utgångspunkt är istället; varför kan vi inte kämpa för att alla ska bli lika rika istället för lika fattiga? Eftersom det uppenbart är så för somliga att pengar skapar lycka? Ska vi vägra betala ett prinsessbröllop för att ingen annan i landet kan bli prinsessa? En konsekvens av detta är att vi inte ska betala 1000 kronor till en biljett till Stones eftersom Mick Jagger blir rik. Eller köpa Windows för att Bill Gates blir miljardär.
    Nej, förhållningssättet måste i grunden vara ett annat; vi ska försöka höja nivån för alla, men inte på bekostnad av att andra ska få det sämre. Det sistnämnda är planekonomi och det leder otvielaktigt till att just alla får det sämre, och sämts får den som föds fattig.
    Välstånd grundar sig på individers kreativitet, möjligheter, målsättningar, ambitioner, engagemang - hur mycket av det ser man i vänsterstyrda stater?
    Nada.

    SvaraRadera
  3. Bröllopet blev en fantastisk show. En vacker seremoni omgärdad av kungligheter och etablissemang och med TV-tittaren på första parkett. Att man kan göra en gymägare till prins är lite magi och stärker kungahuset. Visst är arvsrätten odemokratisk men svenska folket verkar kunna överse med detta. Att välja en grå president att husera i Stockholms slott vore väl inte så roligt.

    SvaraRadera