torsdag 17 juni 2010

Skattechock för vimmerbyborna om rödgröna vinner

Vimmerby har redan en av de högsta kommunalskatterna i Kalmar län.
Det skriver jag i en insändare i Vimmerby Tidning idag.
De 40 öre som höjdes för några år sedan, som skulle "starta upp" gymnasiebygget, har inte kunnat återläggas.
Skälet är den dåliga kommunala ekonomin, som redovisar ständiga underskott, kvartal efter kvartal. Enda trösten är väl att alla politiker är eniga om att det inte längre är hållbart.
Jag är övertygad om att med en effektiv styrning av den kommunala organisationen kan ekonomin komma i balans. Jag vill att de lokala politikerna kraftfullt återtar makten över utvecklingen.
Moderaterna i Vimmerby har ett program för återställning av ekonomin där vår ambition är att sänka 10 öre varje år, från och med det år vi har balans i ekonomin.
Vi vet hur vi ska göra, vi behöver bara tillräckligt med röster i kommunfullmäktigevalet.
Även om vi sänker skatten lokalt kan riksdagsvalet ändå sätta käppar i hjulet och ge en totalt högre skatt.
Den rödgröna regeringens finansminister Lars Ohly (v) - för första gången en tvättäkta kommunist i en sossedominerad regeringen - vill sätta världens högsta skatt på arbete och långt högre marginalskatter än något annat land. Avskaffandet av fjärde steget i jobbskatteavdraget höjer skatten för 3 miljoner människor. I högskattekommuner (som Vimmerby) blir marginalskatten över 60 procent.
Därmed har de rödgröna övergivit skatterefromen från 1991 då man lovade att marginalskatten ska begränsas till 50 procent.
Så trots att vi moderaterna genomför en återgång till en kommunalskatt i Vimmerby mer lik vår omgivning, kan du som Vimmerbybo få en rejäl skattehöjning om du tar en rödgrön valsedel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar