onsdag 16 juni 2010

Kan ALV ta över Vimmerby Energis lokaler?

Vimmerby Energi och Miljö tar på veckans styrelsemöte beslut om man ska bygga till sin befintliga fastighet, granne med ALV.
Moderaten Claes Wetterström sitter i styrelsen och säger att man av Arbetsmiljöverket har utdömda lokaler och måste göra något åt detta.
Han berättar också att Vimmerby Energi och Miljö från och till diskuterat ett helt år med ALV om att de har behov av fastigheten, och att energibolaget har egna marker att bygga på vid Tallholmen. Kanske beslutet kommer på torsdag, att man ska starta en nybyggnadsproiess istället.

Som jag ser det, och uppenbarligen också Claes, verkar det inte vara nåt problem för Vimmerby Energi att lämna sin gamla fastighet och bygga nytt. Det är naturligtvis en kostnadsfråga.
Men för framtiden är det viktigt att ALV får den mark man behöver till sin expansion.
Det kan kanske vara lämpligt att man förvärvar både Vimmerby Energi och Brandstationens fastigheter för att säkra marken norr om Lundagatan (ringleden).

Jag tror dock att Böndernas hus och Odal ligger på rätt sida den väg som planeras in från rondellen och kan klara sig, även om Odalhallen är väldigt ful och utgör ett störande inslag i det första intryck turisterna får. Den bör rivas, och infarten städas upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar