onsdag 23 juni 2010

När duger företagaren för vänstern?

Lennart Beijer, vänsterpartist i Hultsfred skrev i Vimmerby Tidning en insändare som jag svarar på i dagens tidning.
Här är mitt svar också här på bloggen:

Det finns knapppast någon lokal politiker som radar upp så många felaktigheter, osanningar och luftburna antaganden som Lennart Beijer (v) i Hultsfred. (VT 19/6)
- Han påstår att den moderata lösningen är färre anställda i skola och äldreomsorg, när vi säger tvärtom. Fler operativa, färre byråkrater.
- Han säger att skattesänkningarna för metallarbetarna på Ljunghälls, minskar statsbidragen för Vimmerby och Hultsfreds kommuner. Fel.
- Han säger att kostnaderna ökar även om vi har en effektiv kommunal organisation. Fel.
- Han säger att de lösningar som moderaterna har (som han inte vet vilka de är) innebär "ekonomiskt vansinne". Fel.
Och så säger han att jag är gammal "vänsterman", varför är oklart. Men det är också fel.
Vad jag vet har jag har aldrig varit organiserad i något parti annat än centern, för att en gång i tiden som ung journalist komma in på Ingmar Karlssons spränglistemöte i Frödinge.
Däremot har jag varit opportunist hela livet, framförallt mot etablissemanget både till höger och vänster, och hela livet stark motståndare till det ok av ofrihet vänstern vill lägga på medborgarna.
Jag har gått in i politiken för att förändra och förnya detta etalissimang, som Beijer själv tillhört hela livet. Även då han och partiledarna Hermansson och också Verner, var starka sovjetvänner och förespråkade statskapitalism - en enda ägare av kapitalet och makten, staten. (Virseumsborna fick känna en historisk fläkt av detta planekonomiska tänkande (skolstriden) i höstas och vintras men red ut stormen...).
Man blir inte en man av folket för att man går i jeans och T-shirt. Det krävs mer än det. Bland annat att man måste bejaka människor fria vilja att skapa, att bygga, att välja.
Och man får inte hyckla; att välja in en företagare från näringslivet i exempelvis Rockparty, där Beijer är ordförande, för att försöka få rätsida på "företaget" HultsfredsFestivalen, men däremot inte tilltro företagare kompetensen att sköta äldreomsorg eller ens städning hos pensionärer, är ett stort hyckleri.
Vänstern försöker sålunda få folket övertygade om att inga företagare kommer att klara driva välfärdstjänsterna, enbart kommunala tjänstemän har förmågan.
Bara 4-5 % av svenskarna har lurats.
Förhoppningsvis blir det inte fler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar