lördag 27 mars 2010

Grattis Astrid Lindgrens Värld och Turistbyrån

Stort grattis till Astrid Lindgrens Värld och Vimmerby Turistbyrå!
Båda framröstade till förstaplats av besökarna själva, barnen, på två olika hemsidor för barnturism.
Och det är ju som pristagarna själva påpekar mycket mera värt när det är mjust besökarna själva som röstat.
ALV tog priset för fjärde gången på barnsemester.se. Det är urstarkt! Verkligen en stor prestation. Man har också konsekvent gått vidare med sitt kvalitetstänk och nu infogat också matupplevelsen där. Det visar att varumärkesbyggande lönar sig.
Vimmerby Turistbyrås medarbetare har under flera år varit och nosat på förstaplatsen som Bästa Turistbyrå. Nu slog det till. Medarbetarna, där några är riktiga ankare, har fortsatt gjort ett bra jobb och nu har det prisats välförtjänt.
Vill också understryka att Turistbyråns utbud idag är komplext; allt ifrån att lämna ut nycklar till någon stuga på landet, till att informera och boka aktivitet. Det kräver stor kunskap, flerspråkighet och en bra attityd.
Just attityden och den servicevilja medarbetarna har är ett föredöme i Vimmerby; de ser hela tiden till kunden och det är själva kärnan i värdskapet.
Jag vill också ge förre turistchefen Christina Thorstensson en eloge för sitt tidigare arbete på turistbyrån, ett arbete som nu Birgitta Bergqvist tagit över och fortsatt med egna idéer.
Jag är inte så säker på att det kommunala näringslivsarbetet ska ligga på samma förvaltning som turismen. Turism- och näringslivsarbete är två helt skilda saker och fokus på turismen kan bli mindre. Men det är en annan historia som jag får återkomma till.
Nu glädjer vi oss med medarbetare och ledning på Turistbyrån och ALV!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar