torsdag 4 mars 2010

Sista inlägget om flyktingpolitiken, Rasmus

Hej Rasmus,
jag har tagit mig igenom hela din blogg, läst inläggen, varit inne på Nationaldemokraternas sidor på nätet, läst din tidning som kommer i brevlådan, hört dig i radioinslag på nätet, googlat dig och läst vad alla socialister skriver om dig och din politik på nätet, sett filmer med vit-makt-demonstrationer på Youtube som kommer upp på ditt namn, etc, etc – tror jag har en ganska bra bild av vad du står för även om du bytt parti eller grupptillhörighet.
Men jag utgår ifrån vad du skriver till mig på din blogg just nu. Jag vill inte lägga tid på att bemöta varje stycke i din långa utläggning. Men jag ska citera en del ur din text som jag vill delge denna bloggs läsekrets, detta eftersom du säger att du ska ställa upp i kommunvalet i Vimmerby.
Så här skriver du:
” Beträffande giftermål mellan svenskar och människor från andra länder så ser jag inga direkt större problem med det så länge som det inte handlar om människor från allt för avlägsna etniciteter om giftermålet avser barnaskaffande. Självklart så kommer det säkert att förekomma i en minimal utsträckning, men så länge det inte hotar det svenska folket så är det inget större problem. För att förebygga att detta skulle förekomma i en allt för stor utsträckning så vore det bra att uppmuntra barnaskaffande inom den egna etniska gruppen samt främja en stolthet över vårt folk…. Det hela handlar uteslutande om att jag vill bevara det som har ett högt värde för mig. Det som är unikt för vårt folk och det som tidigare generationer svenskar har kämpat och arbetat för. Sverige är svenskarnas hem på jorden, låt det också så förbli. ”
Slut citat.
I min värld Rasmus, är detta ett uttryck för förtryck. Att inte tillåta människor av vilken färg de än har, av vilken nationalitet de än har, att bilda familj och få älska varandra, är förtryck. I min värld är detta ingen fråga politiker eller andra människor ska reglera. Jag kan inte föreställa mig en värld där ett äktenskap ska föregås av kontroll av hudfärg, födelseort, religiontillhörighet eller annat.
Varför sätter du gränsen vid nationaliteter? Bevara Småland Småländskt skulle kunnat fungera på den tiden vi hade stam- och byakrig. Jag vet att du tycker att världen är på väg åt fel håll, mot bakgrund av din ideologi. Och det står dig fritt att förfäkta dina idéer – på ett fredligt sätt, vill jag understryka.
Det står också mig fritt att tycka att din ideologi är en förtryckarideologi, inte bättre eller sämre än andra förtryckarideologier både till vänster och höger, i sekter och religioner.
Hur illa du än tycker det är så är världen och utvecklingen, kraftfullt och med en stor majoritet, på väg åt ett annat håll. En globalisering, en utjämning till samarbeten, försoning och gemenskap. Att jag går i polemik med socialdemokrater och andra demokratiska partier innebär inte att vi inte har en samsyn om det viktigaste; vi strävar efter gemenskap, frihet från konflikter, utjämning, individens frihet, välfärd till alla.
Men vägen dit har vi olika uppfattning om. Och graden av frihet också. I detta sammanhang har Nationaldemokraterna inte möjlighet att komma till startblocken i valet, just därför att fundamenta för demokratiska partier är att säga nej till förtryck och ofrihet. Just detta, förtryck och ofrihet, som du ger uttryck för i inlägget på din blogg. Du kan väva in dina argument i vilken prosa du vill; kokar man ned dina ord till ett konsensus så lyser det med kraft: ofrihet, förtryck, statligt överförmynderi.
Det är till och med så att du blockerar en sund debatt om hur invandringen ska fungera genom ditt kategoriska krav på ”etnisk renhet”. Du ser 100 procent kvalitéer hos en specifik etnisk grupp (svenskar) medan du ser 100% inkurans hos en annan (andra) , och de ska icke sammanblandas enligt dig. Du måste förstå att miljontals människor som levde på planeten innan du blev till, drar paralleller till en samhällsordning ingen vill uppleva igen. Allt detta du förordar står i skarp kontrast till det samhälle jag vill vara med och forma.
Internet har ställt till det för både Kineser och Nationaldemokrater kan jag tänka mig, samma gäller de stora folkvandringarna i världen. Jag beklagar att du har så dålig erfarenhet av människor från andra kulturer, min erfarenhet är både bra och dålig, precis som den är när det gäller svenskar eller andra generellt.
Rötägg och kriminella element har ingen färg, inget språk, inget kön. De finns överallt. Att de skulle vara överrepresenterade i Småland, Nairobi, Cuba eller Sverige tror jag inte.
Jag vet att du är aktiv på skolor och bland förstagångsväljare i Vimmerby, så jag kommer att bemöta dig i den lokala valkampen, men räkna inte med att du kommer att ta större delen av min energi. I och med detta tror jag läsarna har en ganska klar uppfattning om var du förespråkar för samhälle.
PS. Grattis till ditt fina namn Rasmus, kommer från grekiskan Erasmus och betyder älskvärd. Mycket vanligt också hos det nederlänska folkslaget. Namn är nåt som inte har gränser, härligt! DS

3 kommentarer:

  1. Det verkar som att kommentarerna har försvunnit här. Hur kan detta komma sig?

    För objektivitetens skull så låter jag skriva in en länk till min blogg så att folk kan skaffa sig en egen uppfattning om det hela.

    www.rasmus-gardebrink.blogspot.com

    SvaraRadera
  2. Jag har rensat bland inläggen om flykting- och invandrarpolitiken eftersom det kom inlägg från både socialister och nazister och jag vill inte att min blogg ska bli förmedlare av en debatt mellan ytterligheterna. De får hitta ett annat forum att slåss på. Denna blogg har öppna kommentarsfält, jag granskar inga kommentarer före publicering. Men nånstans går en gräns, i detta fall här. Jag kan i efterhand ta bort kommentarer och inlägg.
    Observera att jag rensat också alla inlägg som var positiva till mitt eget inlägg. Jag låter Rasmus blogadress i kommentaren ovan stå kvar eftersom jag har debatterat i huvudsak med honom och han har sina svar till mig där. Detta bland annat för objektivitetens och yttrandefrihetens skull, det sist nämnda vill jag i detta sammanhang särskilt värna om.

    SvaraRadera
  3. Hej igen Rasmus, kan rekommendera dig bloggen http://jens-carlsson.blogspot.com/
    för fortsatt debatt.

    SvaraRadera