måndag 8 mars 2010

Högberg/Nilsson (s) och utanförskapet

Helene Nilsson (s) och Annika Högberg (s) tycker vi ska ta bort reformen med skatteavdrag för hushållsnära tjänster i en insändare i Vimmerby Tidning idag.
Reformen har gett 11.000 jobb, främst till sådana som tidigare haft svårt att komma in på arbetsmarknaden men som nu fått ett yrkesarbete.
Trots det positiva jobb-resultatet, för det måste väl ändå (s) hålla med om, vill man ta bort bidraget av ideologiska skäl: de som använder bidraget kan vara högavlönade.
Socialdemokraterna vill lägga in ytterligare en dimension hur man ser på jobbpolitik; inte bara vilka som får jobb, inte bara hur många som får jobb – utan också hur köparen av jobben ser ut.
Frågor till Nilsson och Högberg:
Ska vi ha annan avdragsmöjlighet på hantverkartjänster (ROT), eftersom den nuvarande avdragen kan gynna de som tjänar mer?
Ni ville att staten skulle köpa SAAB av skattepengar: ska de dyraste bilarna inte tillverkas längre då eftersom bara de högavlönade kan köpa dom? Varför sa ni inte det när alla SAAB-jobb skulle räddas? Alla har ju inte råd att köpa nya SAAB. I så fall ska vi väl bara skatte-rädda de jobb som innebär att bilar i de lägsta prissegmenten tillverkas.
Om (s) får makten i Vimmerby kommer vi att få se en annorlunda prioritering inom vatten, avlopp, energi och – snöskottning. De gator där de dyraste villorna finns kommer att få lägre nyttjandegrad av den skattesubventionerade snöskottningen. Oavsett hur många jobb snöskottningen skulle skapa.
Hellre säga nej till jobb, hellre låta arbetslösa vara arbetslösa än att en ny yrkesgrupp av hemtjänster ska få uppstå och verka.
Det är (s) som står för utanförskap och arbetslöshetspolitik - även i Vimmerby.

2 kommentarer:

  1. När skatterna sänks och man inte får in pengar till den "allmänna kassan" så minskas också arbetstillfällena inom vård, omsorg och skola. Är det fult att betala skatt och bidra till välfärden som alla har nytta av? Betala skatt och bygg ut servicen i samhället som alla har rätt att utnyttja. Välfärden håller ju på att monteras ned. Ni läser väl tidningen vad som sker i Vimmerby. Personalneddragningar inom omsorg och skola för det finns inte pengar. (Skattepengar). Men det går bra att subventionera tjänster? Hur kan man göra det när skattepengarna behövs? Annette Gustafsson, Vimmerby

    SvaraRadera
  2. Det är inte fult att betala skatt. Tvärtom, det är bra att betala skatt. Jag är högavlönad och har i över 20 år betalat miljoner i skatt. Jag klagar inte på det. Det jag klagar på att jag får väldigt lite sjukvård, skola, dagis och annat för mängden skatt jag betalar. Skatten ska gå till välfärdssystemet som i grunden är vård, skola och omsorg. OM den gör det dras servicen inte ned, utan ökas. Felet är att skatten går till byråkrater, administration och flera lager av politiska beslutssystem. Alliansen monterar inte ned välfärden, den monteras istället upp. Det är inte välfärd att gå sjukskriven, arbetslös - det är heller inte välfärd att verka och leva i ett kravlöst samhälle. Jobben är viktigast, att den som jobbar också få mer i plånboken är också viktigt. Jag betalar, återigen, gärna skatt. Bara du och jag kan få nåt för den och den offentliga sektorn, politiker och tjänstemän,lyckas inte fullt ut skapa värde för pengarna. Det måste ändras.

    SvaraRadera