fredag 5 mars 2010

Sätt säkerhetsbältet på RUT!

Som många vet sysslar jag med kommunikation och marknadsföring civilt. Kan inte undgå att lägga ut länken till den här reklamfilmen (klicka här) som går runt på jobbet nu.
Den är så bra!
Nu sätter vi säkerhetsbältet på RUT och ser till att försvara vår reform, som kommer så många till nytta, ända in i kaklet!

3 kommentarer:

  1. Idén med det hela är ju i grund och botten mycket god, men vilka är det som betalat in dessa skattepengar? Den gemene arbetaren, invandraren, låginkomsttagaren som varit med att subventionerat dessa avdrag för hushållsnära tjänster och som själv inte har råd att utnyttja dessa. De tycker nog inte att det är speciellt rättvist. Många av dessa får tack vare sina magra inkomster de betalar skatt på söka sin räddning hos socialtjänsten, som rått berättar att de borde kallkulerat med sin eventuella arbetslöshet eller sin låga inkomst och därmed borde sparat undan till en buffert för bistrare dagar. Dessa grupper har knappast någon nytta av dessa skattesubventionerade, husshållsnära tjänster. Inte heller har de någon nytta av de subventioner som ges för att man som villaägare kan få en pool eller en mysig veranda för halva arbetskostnaden. Visst, har de tur kan de få vara med och bygga poolen eller verandan åt oss, som billig arbetskraft men sällan som egenföretagare. När köpte du senast in en entreprenör som heter Hassan eller Mustafa? Att påstå att ROT eller RUT-avdraget i slutänden skapar ett självbärande plusresultat eller fler hållbara arbetstillfällen utan att de som har det sämst ställt i samhället ska behöva vara med och betala för detta är ren nonsens, så länge dessa grupper inte slipper att bidra till det hela via skattsedeln.
    Tilläggas ska att jag inte är bättre än någon annan, jag har också utnyttjat systemet (ROT-avdraget) för att hålla nere mina kostnader, men det betyder inte att jag tror att dessa skattesubventionerade tjänster är rätt väg att gå för att lösa problemen. Som villaägare och självisk som jag är som människa så sparade jag dock många sköna tusenlappar. Vad skulle jag ha gjort då? det är ju så alliansen vill att det ska fungera. Till (S) Jan Henriksson (är inte helt säker på hur du stavar ditt namn). Hoppas du tänker till en gång extra vad det gäller dessa skattesubventionerade tjänster. Är det så att man kan påvisa att de för samhället är lönsamma och att alla demokratiskt kan nyttja dessa ska man naturligtvis jobba för att de ska finnas kvar. Har man den minsta tvekan är det bättre att låta det vila medans man nogrant undersöker saken, det är ingen panik. Det är knappast detta som får Sverige att lyckas eller att misslyckas, trots att alliansen och Micael Glennfalk gärna vill ge sken om att det är så.

    Tomas Rintala / Södra Vi

    SvaraRadera
  2. Måste även tillägga det att alliansen anser detta vara ett bra sätt att göra svart arbetskraft vit. Vad jag vet så var det inte många sk. arbetarfamiljer som hade råd att anlita svart arbetskraft för sina hushållstjänster, känner inte någon. Men nu när vi arbetare är med och (via skattesedeln) betalar för den föredetta svarta arbetskraften tycker naturligvis alliansen att det är helt okej med att skyllta om att man har egna städare, barnflickor, trädgårdsskötare mm. Jag vill bara säga det, vi fattar att det är vi som betalar för detta.

    Tomas Rintala / Södra Vi

    SvaraRadera
  3. Se mitt inlägg till Högberg/Nilsson idag.

    SvaraRadera