lördag 27 mars 2010

Pensionärer i Vimmerby - nu får ni sänkt skatt!

Så kom då Alliansens skattesänkning för pensionärerna, den tredje i ordningen.
Pensionärerna i Vimmerby kan se fram mot mer pengar i plånboken från 1 januari 2011.
Alliansen har på bara en mandatperiod sett till att svenska folket generellt sett fått mer i plånboken, från arbetande ungdom upp till pensionärerna.
De skyhöga sjukskrivningstalen som höll på att knäcka inte bara svensk ekonomi utan också de drabbade själva, har brutits och tagits ned till rimliga nivåer.
Långtidssjukskrivna och sjukpensionärer har blivit sedda och utanförskapet har bekämpats. Alla ska få en möjlighet att ta sig in på arbetsmarknaden igen.
Ett imponerande Alliansarbete under en ännu ej avslutad mandatperiod.
Den tredje skattesänkningen för pensionärerna är omfattande. Du kan läsa hela förslaget, som kom nu i eftermkiddag, här.

3 kommentarer:

  1. Ganska skickligt av Alliansen, nödvändigt att pensionärerna får lite också.
    Sen måste de ta tag i invandringspolitiken som är katastrofal och oroande för framtiden både ekonomiskt och kulturellt.

    SvaraRadera
  2. I jämförelse med oss löntagare så betalar FORTFARANDE våra pensionärer mer i skatt trots de igår utlovade skattesänkningarna.
    En pensionär med inkomst på 15.000 betalar efter sänkning 507:- mer per månad i skatt och med en inkomst på 25.000 så är siffran 1033:- enligt uppgifter från finansdepartementet.

    Sänkta skatter är inte detsamma som rättvisa skatter.

    SvaraRadera
  3. "Den tredje skattesänkningen för pensionärerna är omfattande."

    Jag tror du har lite svårt med matematiken Glennfalk.

    Alliansen har nu insett att man måste ge pensionärerna en morot om man överhuvudtaget skall ha någon chans att sitta kvar vid makten.
    Då kommer ett utspel om en skattesänkning för pensionärerna på totalt ca 5 miljarder kronor. Att återställa hela skillnaden mellan arbetstagare och pensionärer skulle kosta 32 miljarder kronor vilket visar på att det i själva verket bara är brödsmulor som alliansen lockar pensionärerna med.

    Det enda parti som vill göra något rejält för landets pensionärer och då framförallt fattigpensionärerna är Sverigedemokraterna. 13 miljarder kronor extra till pensionärerna redan under 2011.
    SD kommer se till att skatterna blir rättvisa för alla pensionärer under nästa mandatperiod.

    SvaraRadera