torsdag 8 april 2010

Flytta från Stockholm. Flytta till Vimmerby.

Bara två av 19 familjer i Solna och Sundbyberg har tillräckligt god ekonomi för att få lån hos banken till en villa.
Bankernas krav har blivit tuffa i krisens spår och varannan ung familj har för små marginaler för att få villalån, skriver tidningarnas telegrambyrå som refererar en undersökning från Villaägarna.
På landsorten däremot, ser det bättre ut. I Arvidsjaur har 90% av småbarnsfamiljerna tillräckligt stor inkomst för att få villalån.
Siffrorna för Vimmerby är att sju av tio barnfamiljer har råd att köpa hus, sannolikt beroende på att huset är billigare i Vimmerby än i StorStockholm.
Så det är ju ett argument så gott som något, att man får mer för pengarna här i Vimmerby än i Stockholm. Det är upp till oss politiker att göra vad vi kan för att det också ska finnas jobb här. Annars blir det ingen inflyttning.

När vi ändå är inne på barnfamiljer: Sanna Rayman på SvD skriver i ett intressant inlägg om Alliansens satsning på en femtiolapp till på flerbarnstillägget:;
- Jag har flera gånger hört sarkastiska kommentarer om den futtiga femtiolapp som regeringen bjuder barnfamiljerna betraktas som värdelöst valfläsk men föreställ er att Ailliansen annonserat en sänkning av flerbarnstillägget med lika mycket… vad tror ni? Hade folk ryckt på axlarna då?
Nej, säger jag. Då hade (s) genast skrikit ”regeringen stjäl femtio kronor får Sveriges småbarn”.
Vad är en femtiolapps värde? Ingenting när man får den? Oerhört mycket när man mister den?
Som Sanna Rayman så träffande skriver:
- Vad kan man dra för lärdom av detta? Jo, ett höjt flerbarnstillägg är den sortens politiska satsning som är både otacksam och ostrategisk...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar