torsdag 1 april 2010

Trädfällning en tidig morgon...

Jag har inga synpunkter på att man fäller 50 år gamla träd utanför Rådhuset i Vimmerby, speciellt inte om träden var döda och det blir bättre sedan.
Men jag tycker inte om taktiken, att ta beslut en dag och redan tidigt på morgonen dagen därpå fälla träden utan debatt i vare sig tidning eller annorstädes, av rädsla för debatt så ska man handla snabbt och slippa få frågeställningar från allmänheten.
Det måste vara av rädsla för någonting och rädda kommunpolitiker är kanske inte bra.

Det må vara hänt att det är en liten fråga - men signifikativt för Vimmerby kommun de senaste fyra åren är att man gjort det i många frågor. Vem minns inte chocken Vimmerbyborna fick när kommunen sålde ALV utan föregående debatt eller nåt. Plötsligt en dag stod kommunalrådet där i lokaltidningen med kardan framsträckt och hade sålt iväg hela ALV. Utan vare sig värdering eller budgivning.
Rädsla? Okunnighet? Maktfullkomlighet?
Oavsett vilket, det är inget bra sätt att bedriva lokalpolitik på, varken i liten eller stor fråga.
Jag tycker man ska jobba tvärtom: ta debatten först, gärna också i lokaltidningen som man inte alls ska vara rädd för utan använda för att informera och diskutera.
Beslut tar man efter diskussion.
Men det är min personliga åsikt.

1 kommentar:

  1. Jag trodde det var ett aprilskämt i Vimmerby Tidning och blev mycket förvånad att det var sant. Vimmerby kommun visar samma beteende som i Stockholm när almarna skulle fällas, men allmänheten fick nys om det och stoppade det hela. Detta var en kupp om något och inte snyggt. ALV kan köpas tillbaka men träden är borta för evigt. Nu ser torget alldeles öde ut. Nej, det här var dåligt, vad säger Bevara Vimmerby m fl.

    SvaraRadera