fredag 23 april 2010

Vi gör en annan prioritering i höst

(Forsatta kommentarer som tidigare publicerats i Vimmerby Tidning rörande Annika Högbergs (s) olika medieutspel.)



Arbetslöshetsförsäkringen, A-kassan, är ingen parkeringsplats. Det är inget evigt försäkringsstöd. Det är en omställningsförsäkring, man ska ha hjälp av arbetsförmedlingen att snabbt hitta nytt jobb. Arbetsförmedlingen är inte längre en låda dit folk går och får stanna i evighet i diverse åtgärder - den ska effektivt förmedla jobb, ge stöd, ge vägvisning till ny sysselsättning. Sjukförsäkringen ska skapa trygghet, hitta vägar tillbaka och vara ett starkt skydd för de svårt sjuka.
Det finns andra fakta som skapar arbete, som Annika Högberg bör notera: Sverige har sänkt sin skuldbörda med 5 procentenheter, vi har sänkt vårt samlade skattetryck från (s)-nivån 56 % till alliansnivån 46% vilket innebär att bland andra undersköterskor fått en månadslön mer på ett år.

Jag vet att Fackföreningsrörelsens ombudsmän räknar bruttolön och det är deras jobb att försöka förhandla upp den, de är viktigt att också den ökar - men jag tror lärare, brandmän, metallarbetare och undersköterskor räknar nettolön.
För den nettoökning av lönen man fått denna mandatpertiod bör man tacka Alliansen.
Betr. pensionärerna bör det noteras att de fått tre skattesänkningar under perioden, och de har fått höjt KBT (kommunalt bostadstillägg).

Besvärligast är det för kvinnor över 75 år. Alliansen lovar fortsätta sänka skatten för pensionärerna och då framförallt för de äldre kvinnorna.
Arbetet med att skapa gemenskap istället för utanförskap börjar med sunda finanser, överskott i kommunerna och en livlig företagssamhet.
Inget av dessa områden har varken tidigare eller nu prioriterats av socialdemokrater. Får moderaterna väljarnas stöd i Vimmerby i höst kommer den prioriteringen att göras av oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar