tisdag 6 april 2010

Ny Astrid Lindgren-attraktion i Vimmerby

Ingela Nilsson-Nachtwei (c) och förre kommunalrådet Bengt Johansson (c) har föreslagit att man ska återskapa det träd i kyrkparken där Hanna i Hult och Samuel-August, Astrids föräldrar, träffades och försökte finna varandra.
Jag tycker det är en strålande idé.
Just att skapa nya Astrid-miljöer i Vimmerby är kanonbra, hoppas det kommer flera. Det borde finnas flera i centrala Vimmerby som man skulle kunna göra besöksmål av.
Platsen/trädet där Hanna och Samuel-August möttes är ju en perfekt plats för turister att besöka.
Gödsla trädet så det växer upp fort och kanske ska man hägna in det tills det är stort nog? Ibland får ju vissa för sig att de ska vandalisera och ett sånt träd som har blickarna på sig kan vara inbjudande att bryta av för somliga, det har vi sett förr i centrala Vimmerby.
Jag har ju föreslagit kameraövervakning i centrala Vimmerby och just denna plats tycker jag kunde vara föremål för just en övervakningskamera.

Ingela skriver om arbetet med planteringen på sin blogg:
"Nu skall vi snart träffas igen i gruppen som skall förbereda för återställande av den romantiska miljön där Samuel August friade till sin Hanna i kyrkparken i Vimmerby vid sekelskiftet.Nu har vi ny information om att det troligen var en vanlig ask och ingen hängask samt ganska exakt placering av asken. Har ni synpunkter så hör av er till mig. Nu hoppas jag att det kan bli plantering inom en månad men först måste vi få tillstånd från Länsstyrelsen. En bänk i form av en planka på två "stenstoder" har vi tänkt så det kan bli lite fortsatt svärmeri! kanske en plats för fotografering av brudpar...attraktionskraften borde kunna bli hög på det ni!! "

Vi ser fram emot resultatet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar