onsdag 14 april 2010

Nytt, privat bostadsområde i Vimmerby

Vårvädret lockar ut oss Vimmerbybor.
Vi går som aldrig förr, själv försöker jag ta en timme varannan kväll, helst varje om det går när vädret är så fint.
Det är syresättning och tid för tankar. Och i väntan på att promenaden kan kombineras med härligt golfspel med kompisgänget.
Är ni ute och går - gå då förbi ett nytt, kommande "bostadsområde" i Vimmerby som är under planering, nämligen gamla trädgårdsmästeriet på Hällebackaområdet. Rivningsarbetet har börjat på tomten.
Grannarna (för min del Björkbacken) har nu fått detaljplanen för granskning och det blir 40 lägenheter fördelade på ett antal tvåningshus efter vad jag kan läsa ut.
Ner mot Nossenvägen blir det infart till parkeringshus/garage för de boende.
Själva Hällebacka-bostaden tycks vara kvar på sin plats och infarten till den och till synes två annex blir från villaområdet.
Jag tycker det ser fint ut måste jag säga. Även om husen kommer minst 4 meter högre än campingstugorna, så går det att åtskiljas med vegetation som träd och buskar och så är ju vägen emellan.
Ett bostadsområde nära stan, nära service, nära fritid, nära Nossenbaden etc. En bra idé från en lokal entreprenör som visar att man kan bygga privat (även om det är hemskt dyrt att bygga och bo i nytt idag!).
Och att kommunala Vimarhem inte behöver vara inblandad i alla byggnationer är bra, även om byggnation i regi av Allmännyttigt bostadsbolag också behövs i en kommun som vill ge alternativ och valfrihet.

1 kommentar:

  1. Fint att kommunen tar fram bra förslag. Här blir det kanske lite billigare lägenheter lämpliga för familjer med mindre plånbok. Det blir fin utsikt ut över maderna upp mot Älåkra. Viktigt med sådana satsningar för att kunna dra till sig familjer och därmed öka skatteunderlaget. Nästa projekt bör bli för äldreboende i centrum.

    SvaraRadera