måndag 26 april 2010

Kommunalrådets återbesök på Rotary

Kommunalrådet Per-Åke Svensson, (c) i Vimmerby var på återbesök hos Vimmerby Rotaryklubb idag och berättade lite om hur centern tänker framöver.
Han gav också en statusrapport i olika frågor.
Näringslivschef - den tjänsten ska tillsättas efter det att kommunchefen tillträtt. Man räknar med att det sker i juni månad.
Budgetramar - dessa vill man vänta med till juni för att invänta besked om statsbidrag.
Samarbeten med andra kommuner - gymnasiet ska samarbeta liksom socialen, enligt Svensson.
Infrastrukturen - Regionförbundet gör inte tillräckligt tycker Svensson, inlandskommunerna litar inte på att regionförbundet driver frågan för deras räkning.
IT - moderaternas IT-motion ska tas upp i fullmäktige ikväll och centern vill också göra hemsidan och intranätet bättre.
Boendefrågor - Nytt bostadsområde diskuteras vid Krön på pastoratets mark, så mycket som 400 lägenheter! Man tittar på nytt seniorboende med markbostäder vid Snokebovägen, där ska man utlysa en tävling. Arkitekttävling? Ja, det framgick inte. På Aleristomten (Lundområdet) planeras flerfamiljshus eller dagis.
Industrimark - man ska forcera arbetet med Krönsmo-området och räknar med att det kan bli överklagat.
Gullringen - Svensson trycker att bygdens styrka beror på bygden själv och att det inte är kommunens sak om bygden ska växa eller inte. Arena Gullemon tycker han är ett bra sätt att vara aktiv i bygden.
Destinationsarbetet - Svensson tycker att det är viktigt att vi kan bredda namnet Vimmerby nu när ALV är sålt.
Äldreboende - Kommunen ska inte bygga utan det ska privata göra, tycker (c). Man fick en fråga om man kunde integrera barn- och äldreomsorg och det tyckte Svensson att man kunde, det kan bli så med Vitsippans dagis, uttryckte han sig.
Lån och skatt - centern vill sänka skatten och amortera lån, men någon plan eller målsättning fanns inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar