onsdag 26 maj 2010

Ask: Ett tryggare samhälle

Stockholm, direkt:
Justitieminister Beatrice Ask:
Nyckeln under dörrmattan kan man inte lägga längre, som man gjorde när jag var unmg hemma i Härjedalen. Verkligheten har bliuvit tuffare på många olika sätt.
Vi har idag i Sverige 20.000 poliser, på fyra år har vi fått fram 2.400 nya poliser och dom gör skillnad. Förra mandatperioden lyckades socialdemokraygterna få fram 59 poliser, det räcker inte ens till en fotbollsmatch.
Förra mandatperioden hade vi 200 rymningar per år, 50 från slutna anstalter..
Nu under Alliansens regeringsperiod har vi 50 rymningar och 6 från slutna anstalter. Det är skillnad. Vi har lyckats bättre.
Vi har skärpt till lagstiftning och skapat ökad trygghet. Vi kan se i mätningar att andelen människor som känner otrygghet minskat med 5 % sedan vår politik infördes.
Också tilliten till rättsväsendet har ökat bland allmänheten. Den är 10% ökning också på frågan om rättsväsendet arbetar bra med brottsoffer. Idag sker behandlingen av brottsoffer på ett mycket bättre sätt än tidigare.
Allt fokus har tidigare varit på gärningsmännen och att det var synd om dom. Vi har satt fokus på brottsoffren och det är bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar