måndag 24 maj 2010

Hur många jobb kommer att försvinna?

Om 121dagar vet vi vilka som styr i Vimmerby kommun de kommande fyra åren.
Idag är det 120 dagar kvar till valet.
Du har med andra ord 120 dagar på dig att fundera på om du vill ha Lars Ohly (v) som finansminister i landet och hur många mil du har råd att köra med din bil med Maria Wetterstrand (mp) i regeringen. Hur dyra blir varorna på grund av dyrare transporter?
Hur många jobb kommer att försvinna när dyrtiderna kommer tillbaka?
Hur många arbetsgivare klarar de kompensationer löntagarna måste göra när jobbskatteavdrag försvinner?
120 dagar har du på dig att fundera på vilken riktning du vill ge Sverige från 2011.
Du som var i Tuna fick höra vänsterpartiets del i den rödgröna alliansen i Vimmerby; åtta ord som då innehöll vem han var och var han kom ifrån. Inte en enda politisk uppfattning framkom, han avstod till och med sitt anförande.
Vill du rösta på tomma stolar i Vimmerby fullmäktige ska du rösta på rödgrönt i kommunvalet.
Vill du ha aktivitet, engagemangÅ och mycket verkstad ska du rösta moderat.

2 kommentarer:

  1. Ja V och Mp blir inte roliga att ha i en ev ny regering. S har ju regerat själva under decennier och är regeringsdugliga, men V och Mp!
    Det är två extrempartier, som visserligen nu slipar av sin ytterlighetssynpunkter för fullt, men en gång kommunist alltid kommunist. Mp kommer att driva upp bensinpriset till svindlande höjder så landsbygdsbefolkningen inte kan lämna sina jordkulor. Tyvärr har C svikit landsbygden också, bl a genom kravet på alternativa bränslen i pumparna - som de små mackarna inte klarar av ekonomiskt utan får lägga ner. Fp och Kd verkar inte bry sig om landsbygden utan söker sin väljare i städerna. M har dock kommit med ett landsbygdprogram som verkar lovande, så C får passa sig.
    Om Mp:s orealistiska energitänk: De tycks tro att energin från vindsnurror skulle räcka till att smälta järnmalm i Oxelösund. Mp och V förstår inte att industrin måste ha billig el för att kunna konkurrera på världsmarknaden, och det får man bara i tillräckliga mängder från vatten- och kärnkraft.

    SvaraRadera