söndag 2 maj 2010

Ekon från öst i Hultsfred

Första majtalen i trakten börjar komma ut på bloggarna.
Peter Högberg (s) Vimmerby höll sitt tal Källängsparken och publicerade det på sin blogg, läs det här och jag kan väl tycka att Peters tal var rätt OK för ett första maj-tal.
Han höll sig till de vanliga sossemantran, mainstream så att säga, och eldade väl upp massorna så där lagom i den kyliga blåsten.

Men Hultsfredsborna måste fått en chock. Där höll 28-årige SSU:aren Pierre Nilsson, numera Kalmar men tidigare Hultsfred, ett 1-majtal som om det var hämtat från 1930-talet.
Läs hans tal här.
Notera i texten uttryck som "skatten och dess utjämnande effekter är under attack av moderaterna" - var har karln varit sista åren?
Kallar han att skatten sänkts för vanliga inkomstlägen med en månadslön för "under attack"? Och Mona Sahlin som vill behålla jobbskatteavdraget om hon vinner valet. Vad ska Pierre Nilsson säga då?
Fler citat: "KD förstör jämlikheten med sitt hemmafrubidrag".
Återigen; Vad har karln varit? Ser han inte att hans samarbetsparti Mp går till strid för valfrihet inom barnomsorgen?
Hela hans tal vimlar av "privata företag" som han hatar som pesten... men att man snart får ordning på landet igen när man får makten.
Det var inte bara en en gammaldags socialdemokratiskt politik man fick höra, det var vänstervänster med hatisk underton (den klassiska "kamp"-tonen) med klang från gamla öststaterna och... men vänta nu... var det kanske socialdemokraternas rätta ansikte som visade sig i Pierre Nilssons tal i Hultsfred...?
Sannolikt var det så.
Bäva månde företagssverige.

2 kommentarer:

  1. Kd:s och hela regeringens hemmafrubidrag cementerar invandrarkvinnorna i hemmet. Det lockar till att stanna kvar i gamla mönster, som varken gynnar dem själva eller samhället.

    SvaraRadera
  2. Det är inte en regering som ska avgöra vem som blir "cementerad" eller inte. De enskilda familjerna kan själva välja hur de vill ha sin barnomsorg och fördela arbetet. Kvotering är inte av godo någonstans.

    SvaraRadera