måndag 3 maj 2010

(s)-budgeten slår mot Vimmerby

Nu kom de rödgrönas budget.
Det blir dyrare att bo i Vimmerby om (s) vinner valet.
Det blir dyrare att bo i Storebro, Gullringen, Tuna och Frödinge och pendla in till stan.
Det blir mer eller mindre "jobbstopp" i den svenska ekonomin:
- Återgång till bidragslinjen genom stora skattehöjningar på arbete och utbyggda bidragssystem. - Mindre jobbskatteavdrag ger mindre i plånboken för de flesta.
- Höjd bensinskatt, ny kilometerskatt gör det dyrare att bo i glesbygd.
- Fördubbling av kostnaderna för att ha unga anställda skapar högre ungdomsarbetslöshet.
- Utbyggnad av bidragssystemen igen så vi riskerar att åter få utanförskap.
- Kraftiga skattehöjningar ger stigande priser på varor och tjänster. Detta leder till stigande inflation och högre räntor.
- Uppemot tre miljoner löntagare skulle få höjd skatt..
- Slopandet av de populära avdragen för hushållsnära tjänster, RUT. Därmed minskade utsikter för många invandrare att få jobb.

5 kommentarer:

  1. Nej, men Micke har du gått och blivit moderat på gamla dar? Ja, när fan blir gammal. :-D
    Vad har du nu för gott råd till de 250 000 som är inskrivna som arbetssökande här i landet?
    www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Arbetsmarknad/Arbetsloshet/?awc=
    Hälsningar från en gammal kollega på sossetidningen i Hultsfred.

    SvaraRadera
  2. Hej Jah Hollis. Jag vet inte om vi varit kollegor och är inte säker på det eftersom de flesta av mina kollegor sannolikt skulle skrivit sitt namn. Men OK, här ett svar:
    91,3% hade enligt siffrorna i mars ett arbete. Till de 250.000 som inte hade det vill jag säga att fler jobb kommer om de röstar in en fortsättning för Alliansregeringen. De är pro jobblinjen.
    Se här en skillnad: i mars 2006 under (s)-regeringen och toppen på högkonjunkturen hade vi en arbetslöshet på 7,4%. I mars 2010 är den 8,7. Drygt 1,3 % högre. Men läs också följande skrivet av Gunnar örn på DI när han häromdagen beskrev Sveriges gaseller, jag saxar:
    ”När kreditflödet upphörde drabbades världsekonomin av något som kan liknas vid hjärtstillestånd. Världshandeln rasade. Tomma cointainrar fyllde hamnarna. Rader av företag panikstoppade produktionen och permitterade personalen. I Sverige krympte BNP med nästan 5% på bara 6 månader – lika mycket som under de tre krisåren i början av 1990-talet – medan industriproduktionen rasade med över 20%. Företag som lyckas få både försäljning och vinst att öka i en sådan situation är värda all vår respekt.”
    Skrev Gunnar Örn, journalist som du och jag.
    Jag skulle vilja säga: en regering som lyckas bäst i Europa i en sådan situation som vi upplevt nu är av mycket hög klass. Och värd all respekt. Jag hoppas att väljarna inser det den 19 september. Mycket tack vare denna regering, och de förändringar den skapat, har jag valt nya moderaterna.
    (Läs om den historiska arbetslösheten på: http://www.ekonomifakta.se/sv/For-studerande/Arbetsmarknad/Arbetsmarknaden-i-Sverige/

    SvaraRadera
  3. De rödgrönas bensinskattehöjning slår mot landsbygden som har många låginkomstagare. De självspäker (Reinfeldt) hela landsbygden för några ynka CO2-utsläpp. När Kina o Sydafrika
    m fl bygger nya kolkraftverk som vart och ett släpper ut lika mycket CO2 som halva Sveriges årliga utsläpp förstår man hur galet överdriven jakten på CO2 är. Varför överdriva när de nya bilarna kommer att göra att utsläppen minskar självmant? Varför kasta ut miljarder, när vi redan ligger i topp? Får Mp o V råda är vi snart tillbaka till hästen och vagnen, för här skymmer ideologin verkligen verkligheten.

    SvaraRadera
  4. Jodu, Micke Glennfalk, vi har jobbat tillsammans du och jag. Men som bloggare har jag av vissa orsaker tagit mig ett alias. Tänk nu efter lite.
    "Pro jobblinjen". Kul uttryck. Till intet förpliktigande retorik. :-)
    Åk till Sweden Rock och kolla in Amon Düül II i stället för att hålla på med den där trista högerpolitiken. De kommer dit i sommar.

    SvaraRadera
  5. Jah Hollis, ett kul alias, som du skriver "till intet förpliktigande". Inte min stil.
    Men att lyssna till Amon Düül igen live kunde vara en kul nostalgiupplevelse!

    SvaraRadera