fredag 7 maj 2010

Räddningstjänsten bra exempel

Vimmerby kommuns tjänstemän och politiker får alltså ett fortsatt minskat förtroende av företagarna i senaste rankingen.
Det är inte bra - men det går att ändra. Jag tror att det fokus som alla nu har i Alliansen kan bidra positivt.
Det gäller bara att politikerna håller i även efter valet.
Kommunen har redan försökt genom att skicka enkäter i anslutning till kontakter. Sists det begav sig skrev jag den 1 mars 2010 i bloggen:

"...i vissa fall kanske oförtjänt, för vissa förvaltningar är riktigt bra. Jag tycker exempelvis att Räddningstjänsten (brandkåren, brandtillsynen) är bra. Framförallt skiljer sig attityden.Här har vi en förvaltning som verkligen kan sägas ha kontrollfunktioner. Men man har också uppfattat att man har en funktion som kallas service och som innebär en positiv och glad attityd i kontakterna med sina kunder (företagarna, kommuninvånarna). Tillgänglighet är en annan faktor. Det är viktigt att en servicefunktion/säljande funktion är tillgänglig för mottagaren/kunden. Ju mer tillgänglig tid, ju mer service. Ska bli spännande att se vad kommunens förvaltningar gör av den här undersökningen, som ska vara klar och sammanställd innan semestern, som jag uppfattade det. "

Jag fick en kommentar på detta av räddningschefen Tommy lindström som skrev:
1 kommentarer:
" Tommy Lindström sa...
Trevligt att någon äntligen har upptäckt vårat sätt att arbeta mot/med våra kunder. Vi har en klar strategi kring hur vi skall förhålla oss till våra kunder, även i vår myndighetsutövning. Service och tillgänglighet är ledord som ofta tas upp och diskuteras inom våran förvaltning. Tack Micael för din kommentar, den "värmer". Tommy L ".

Så långt Lindströms kommentar.

Man kan ju lätt konstatera att folk tycker det är roligt med service, även dom som utövar den. Tommy har säkert fler positiva effekter inne i sin verksamhet, samtidigt som vi utanför, hans kunder, tycker det är trevligt att möta dom. Alltid ett bra glatt bemötande och försök till samspel.
Kanske skulle andra kommunala förvaltningar kolla hur Räddningstjänsten lagt upp sin strategi och kanske hitta ett och annat tips?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar