tisdag 4 maj 2010

Lägenheter för flyktingar i Storebro?

Storebro kan bli nästa plats för flyktingar som kommer till Vimmerby kommun.
Kommunala bostadsbolaget Vimarhem har fått en förfrågan från Migrationsverket.
Enligt Vimarhems VD Jan Eriksson vill Migrationsverket att Vimarhem tar emot ”så många som möjligt” i de upp mot 35 tomma lägenheterna i Storebro.
Det berättade Jan Eriksson i för fullmäktigeledamöterna i förra veckan, när han fick frågan ”finns det någon plan för Storebros alla tomma lägenheter?”
Eriksson svarade då:
- Nej, men vi har varit livligt uppvaktade av Migrationsverket. De vill placera asylsökande där. Vi ska prova med 6-8 lägenheter och vi tycker det är bra som bostadsbolag, men det måste gå i samklang med vad kommunen tycker om just det.
Inga fler frågor kom i ämnet.

3 kommentarer:

  1. Historien går igen. Under slutskedet av WW2 flydde många ester till Sverige undan den återvändande Röda Armen. Många ester kom till Storebro, där de lyckades bra; var med om att starta båtindustrin fick jobb på bruket. Det var flyktingar med samma religion, arbetsmoral och kynne som svenskarna, och de kom vid en tid då Sverige behövde arbetskraft för att bygga välståndssamhället.
    Nu är läget ett annat, det finns inget behov av okvalificerad arbetskraft. Näringslivet kräver utbildad personal som kan svenska. För att inte tala om dom tjänstesektorn som behöver högskoleexamen. Här kan kommunen få tillfälliga statsinkomster som dock snart tynar; och intresset för SD kommer att öka.

    SvaraRadera
  2. Usain: Du verkar ju redan vara en kandidat för SD. "Svensk arbetsmoral och svenskt kynne", låter ju som hämtat från deras partiprogram.

    SvaraRadera
  3. Jah Hollis: Man kan inte undanhålla sanningen bara för att den är obekväm och politiskt inkorrekt. Kommentera sakfrågan istället för budbäraren, men du hittar väl inga argument. Om du dessutom tillhör Ohlys gäng ska du läsa om vad Stalin gjorde med esterna i Gulag, för det har kommunisterna "glömt".

    SvaraRadera