söndag 2 maj 2010

Återbesöken till ALV viktiga mätare

Många kommer tillbaka till Astrid Lindgrens Värld.
Mikael Ahlerup, Astrid Lindgrens Världs VD, föredrog bokslutet för 2009 för sitt bolag i fullmäktigeförsamlingen nyligen och detta är redovisat i media tidigare.
Han konstaterade att återbesöken är viktiga mätare på att besökarna trivs i parken och gillar det dom upplever.
Han berättade för fullmäktige:
- Investeringarna i ALV har uppgått till 92 MIO sedan 2004. Vi har ökat omsättningen med över 80 % sedan 2004, och besöksantalet över 30%. Det betyder att vi blivit bättre på att ta betalt.
- Vi har investerat 25 MIO mer än den vinst som bolaget gjort. Utvecklingen ser likadan ut i andra branscher i Vimmerby som hör till turistnäringen: handel, transporter, boende, restauranger. Resultatet nu 2008 och 2009 är vikande jämfört med 2007.
Han berättade också att hälften av besökarna har varit på ALV tidigare. ALV genomför årliga enkäter bland besökarna och på frågan: Har du övernattat i Vimmerby, svarade 74 % ja 2008 men att man fått sämre siffror 2009.
Ahlerup drog sin slutsats av detta:
- Långsiktigt är det förödande om det inte blir fler bäddar i Vimmerby. Vi ser att det inte räcker. Folk vill komma tillbaka, folk bor istället i Hultsfred, Eksjö och Västervik. Vi vill stimulera boendenäringen att bygga fler bäddar så de bor i Vimmerby. 412.295 besökare vill komma tillbaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar