söndag 2 maj 2010

Privat industrimark som ingen visste om?

Med anledning av Företagarnas paneldebatt i onsdags kväll, där man efterlyste markplanering av Vimmerby kommun erinrar jag mig ett citat av Vimmerby Industrifastigheter AB:s VD, Christer Johansson, när han redogjorde för bolagets verksamhet för fullmäktige i måndags. Han sa då mycket riktigt:
- Det som hämmar industrietableringar är brist på lokaler eller brist på mark.

Kommunstyrelsen fick 2006 i uppdrag i sin egen tillverkade LUP (Långsiktig Utvecklingsplan) i uppdrag att iordningställa industrimark på Krönsmon i Vimmerby.
Kommunalrådet Per-Åke Svensson (c) redogjorde för företagarna att marken kan bli klar om 1,5 – 2 år, det betyder årsskiftet 2012 tidigast. Det är sex års arbetstid från beslut till färdigställande.
Företagarnas Ulf Berg berättade att Nässjö kommun hade färdig mark till Jysk:s centrallager 24 timmar efter att man fått förfrågan, med färdiga papper och allt. Berg frågade hur politikerna i Vimmerby skulle agera om vi fick samma fråga.
Ingen av oss kunde svara. Jag hänvisade till kommunens (VTN:s) hemsida där det står två-tre meningar om Krönsmon. Nåt annat hade jag inte hittat på hemsidan. Övriga politiker visste inget, inte ens vad som stod på hemsidan.
Håkan Karlsson, kommunfullmäktigekandidat för (m), i publiken räddade situationen och sa att det finns ju 40.000 färdigplanerad privat mark att erbjuda.
Ingen politiker på mötet visste detta, varken gammal eller ny.
Så kan det va.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar