måndag 10 maj 2010

Samarbete Vimmerby-Hultsfred

Vimmerby Gymnasieskola ska samverka med Hultsfreds Gymnasium.
Ett mycket viktigt besked som gavs till politikerna för en dryg vecka sedan i lenisalen.
Det är första steget till det samarbete vi moderater vill att kommunerna ska göra för att minska kostnader och anpssa verksamheten till verkligheten.
Vi närmar oss ett fritt fall i antalet sökande till gymnasieskolorna i Vimmerby och Hultsfred.
Därför har gymnasiecheferna Lena Nimhed i Vimmerby och Fredrik Björkman i Hultsfred haft politikernas uppdrag att ta fram ett förslag att samverka med varandra.
Det förslaget har nu kommit och det innebär at man delat upp linjer mellan sig, men också att båda behållit natur och samhällsprogrammen som har många sökande.
Jag vill bara säga - äntligen.
Nu släpper vi prestigen, gör det enda rätta, sparar pengar och utvecklar samarbetet så att vi inte sitter med dubbel styrka helt i onödan.
Det finns många andra områden man också kan samarbeta på. Detta kommer vi moderater att ännu tydligare markera och kämpa för när vi kommer in med en förhoppningsvis större representation i 2011 års fullmäktige.
Jag vill passa på att gratulera Lena och Fredrik till ett bra arbete.
När vi nu kan skapa en plattform anpassad till rådande situation måste man givetvis se över lärarbemanning och inte konstruera nya tjänster, för då blir det inte mycket sparat. Konstruerade tjänster är inte bra någonstans.
Dessutom måste man starta ett idéarbete för att hitta profilskapande program som kan locka fler att söka sig till gymnasierna i Vimmerby och Hultsfred.
Alla gymnasieskolor behöver profilprogram.
Vimmerby också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar